Nevezd a filmed MOST!

 

2017 június 6. és 2017 szeptember 6. között tudod nevezni egész estés kreatív  vagy rövid dokumentumfilmed a 2018. január 24 és 28 között megrendezendő 4. Budapest International Documentary Festival  verseny programjába.

Köszönjük érdeklődésed!

 

Posted in Egyéb

Nyár előtti utolsó vetítésünk

Szokásos havi vetítéseink keretében a nyár beállta előtt még egyszer találkozhattok egy fantasztikus filmmel, amely a BIDF 2016 egyik legsikeresebb alkotása volt:

A Nap árnyékában 

Vitaly Mansky

Íme a film rövid tartalma és előzetese:

https://vimeo.com/142117439

Ez a film az ideális életről szól egy ideális országban: Észak-Koreában. Látunk egy ideális iskolába járó kislányt, ideális gyárakban dolgozó ideális szülőkkel, akik mindannyian egy ideális lakásban élnek a főváros szívében. Láthatjuk, hogy milyen sok erőfeszítést igényel az észak-koreaiaktól ennek az ideális világnak a fenntartása. A kislány az „úttörő avatásra” készül, hogy majd az ideális társadalom tagjaként a Kim Il-sung nagyvezért szimbolizáló örök napsugár fényében élhessen. VIitaly Mansky páratlan filmje az egyetlen leleplező film a koreai kommunista propaganda-gépezet működéséről. Vakmerő kísérlet arra, hogy a látszat mögött rejlő igazságot végre láthassa a világ.

A vetítés időpontja: 2017. június 14. szerda 18:00 és 20:00
Helyszín: Bem mozi (1027 Budapest, Margit  körút 5.)
Jegyár: 900 Ft, amely egy kis itlat is tartalmaz (Diákoknak és nyugdíjasoknak lehetőség van 600 Ft-os jegy váltására is.)

Ne felejtsetek el időben regisztrálni a bidf.guests@gmail.com címen jelezve azt is, hogy melyik vetítésre jönnétek!

Nagy szeretettel vár mindenkit a BIDF csapata!

Posted in Egyéb