Részletes fesztivál információk – 2018

BIDF – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

A világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, idén 4. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten.

IDŐPONT: 2018 január 23-28.

HELYSZÍN: Cinema City Aréna, Budapest, 1087, Kerepesi út 9.

A FESZTIVÁLRÓL:

A világ közel 30 országából 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotást hozunk el a valódi történetek, a dokumentumfilmek, a filmek és filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Többek között látható lesz az Európa Filmdíjat nyert Anna Zamecka „Communion / Az én vérem” című lengyel dokumentumfilmje, két Oscar-jelölt dokumentumfilm, az „I am not your negro / Nem vagyok a rabszolgád” és „Watani, my Homeland / Hazám, Watani”, valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a programban.

Minden film alkotóját meghívjuk, vendégül látjuk, ahogy a közönséget is: minden film vetítése után a közönség találkozhat az alkotókkal, így a közönség fesztivál közösségé válik az élmények egyszerre személyes és közös átélése és átbeszélése révén.

A VETÍTETT FILMEKRŐL:

Siker-filmek rólunk. Valódi történetek a filmvásznon.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk: valódi történeteket mesélnek el valóságos hősökről. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2018-as fesztivál filmjei sokrétű, akut, akár tabu témákat is érintenek. A legfontosabb témák: oktatás – gyerekek – és család; generációs különbségek és változó világ; demokrácia – szabadság – és hatalom; másság.

Fesztivál filmek és szekciók

 

TERVEZETT PROGRAM:

A fesztivál tervezett programja napi, óránkénti bontásban alább található. A program változtatás jogát fenntartjuk!

Részletes program

 

JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK:

A jegyvásárlás a Cinema City Aréna oldalán január 15.-vel elindult.
További információért és részletekért keresd Jegyvásárlás menüpontunkat.

Jegyvásárlás

 

HÍRLEVÉL:

Értesülj első kézből a BIDF aktuális fesztivál híreiről és az évközi vetítéseinkről:

Iratkozz fel hírlevelünkre