Film

The Butterfly's dream

A Pillangó álma - 91'

Szinopszis

Az életvidám, 7 éves Zuzia gyógyíthatatlan betegségben szenved. Testét fájdalmas, nyílt sebek borítják, bőre olyan érzékeny, mint a pillangó szárnya. Zuzia a nap 24 órájában ápolásra szorul, ami hatalmas terhet ró szüleire és testvérére.
A család élete fordulóponthoz érkezik, mikor több ezer ember segítségének köszönhetően, 1,5 millió dollár gyűlik össze Zuzia Egyesült Államok-béli innovatív, de kockázatos kezelésére. Vajon elegendő lesz-e a család összetartása, és a kislány csodával határos bölcsessége, kitartása és humora, hogy a Pillangó repülni tudjon?

A film nagykövete

Kárász Eszter

Rendező bio

Rendező:

Jaroslaw Szmidt

Jarosław Szmidt a Łódź-i nemzeti film- televíziós és színházművészeti iskola filmművészeti karán végzett operatőr és rendező szakon. 2011-ben készítette el az egész estés II. János Pál – A fehér ruhás vándor című dokumentumfilmjét, amelyen rendezőként, operatőrként és társ-forgatókönyvíróként dolgozott. A filmet kb. 390.000 ember látta a lengyel mozikban. Szakmai tapasztalatát több száz epizódnyi népszerű lengyel televíziós sorozat operatőri munkája igazolja. 1997-ben másodasszisztensként, Robin Williams egyik legközelebbi munkatársaként dolgozott a Hazudós Jakab című filmen (rendezte: Peter Kassovitz). Számos dokumentumfilmet, játékfilmet és reklámfilmet rendezett.

Director
Back to top