Barion Pixel

Film

A túlélő sziget

Knit’s Island - 95'

Szinopszis

Túlélhető-e a túlélő játék?
Valahol az interneten létezik egy 250 négyzetkilométeres tér, ahol anonim egyének összegyűlve túlélő játékot szimulálnak. A titokzatos, posztapokaliptikus táj találkozási helyként szolgál, ahol a résztvevők emberi történetek, eszmék, barátságok közt lebegnek. Avatárok képében egy dokumentumfilmes csapat lép be a fikció birodalmába, és kapcsolatba lép a „helyiekkel”. A játékosok lassan levetik a maszkjukat, hogy felfedjék valóságos énjüket: ki békés, ki erőszakos, ki magányos, ki a csecsemője mellett játszik ezer órákat… A képzeletet a valósággal keverve, a játék határait a végletekig kitolva kalauzol a csoport minket, a nézőket az internet, a virtualizáció szélsőségeihez vezető úton, ahonnan nézve ködbe burkolódzik valós világunk jövője.

Rendezők

Rendező:

Ekiem Barbier

Ekiem Barbier író, filmes és zenész 1993-ban született Toulouse-ban. 2017-ben szerzett diplomát a Montpellier-i Művészeti Iskolában, ahol az Amazonas ecuadori szakaszán forgatott Anent, és az online videójátékok világában játszódó Marlowe Drive című dokumentumfilmeket rendezte. Az antropológia a digitális világ prizmáján keresztül foglalkoztatja. Ekiem Marseille-ben él.

Director
Rendező:

Guilhem Causse

Guilhem Causse 1993-ban született Narbonne-ban. 2017-ben végezte el a Montpellier-i Művészeti Iskola mesterszakát, amelynek keretében a Marlowe Drive című dokumentumfilmet rendezte meg, és kutatást végzett a Solaris című filmhez kapcsolódóan, amelyet hipnotikus és magával ragadó videó-és hangfelvételeket alkalmazó installációkban fejezett ki.

Director
Rendező:

Quentin L'helgoualc'h

Quentin L’helgoualc’h 1992-ben született Lyonban, és 2017-ben végezte el a Montpellieri Művészeti Iskola mesterképzését, aminek keretében a Marlowe Drive című dokumentumfilmet is rendezte. 2019-ben rendezte a Between Empty Things és a Cristaux Liquides című filmeket. 2021-ben kezdett a Fresnoy-ban, ahol első játékfilmjén, a Les Neiges électriques-en dolgozik.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top