Barion Pixel

Ismét moziban a Csapda a neten

Ismét moziban a Csapda a neten

Két év és elteltével újra elérhető általános- és középiskolások számára


 

 

 

Kedves közönségünk, szülők, pedagógusok!

 

 

A BIDF és a Cinema City együttműködésében két év és elteltével újra elérhető általános- és középiskolások számára a Csapda a neten c. film oktatási változata.
A filmet az utóbbi két év folyamán több, mint 600 iskola sokezer diákja látta.
 
Hamarosan itt a vakáció! A nyári szünet közeledtével szeretnénk a szülők és pedagógusok figyelmét ismét felhívni a cseh dokumentumfilmre, a Csapda a neten című alkotásra, amelynek óriási megelőző hatása van az online térben történő gyermekbántalmazás tekintetében.

Az online térben a gyerekek könnyen válhatnak internetes zaklatás áldozatává. Az egész társadalom célja a fiatalok megvédése az internetes világ veszélyeitől, a felvilágosító munka pedig komoly eszköz ezek elhárításában. A film számos magyarázatot és tanácsot tartalmaz; segítségével a gyerekek megismerik a digitális világ veszélyeit, és így elkerülhetik azokat, a felkészített tanárok pedig segíteni tudják őket ebben.
12 éven felüli fiataloknak szóló oktatási változat rangos gyermekvédelmi szakemberek bevonásával készült azzal a céllal, hogy a fiatalokat súlyos bűncselekményektől megvédje.

Iskolák, pedagógusok és szülők az iskolai csoportos vetítés bővebb részleteiről érdeklődni a Cinema City ingyenesen hívható ügyfélszolgálatunknál vagy az regisztracio@bidf.hu – n tudnak.

 


Üdvözlettel,
A BIDF és a Cinema City csapata

 


 

 

Kedves barátaink, segítőink!

 

 

A BIDF (Budapest International Documentary Festival) teljes csapata nevében fordulunk Hozzátok. Erre komoly okunk van, és köszönjük előre is figyelmeteket:

10 éves fennállásunk óta, sokszor Veletek együtt, a segítségetekkel, több száz önkéntessel, komoly takarékossággal és lelkesedéssel dolgozva, a lehetetlent nem ismerve, mindenáron előteremtettük egy minőségi nemzetközi filmfesztivál, a BIDF megrendezéséhez elengedhetetlenül szükséges alapköltségvetést.

Ez most veszélybe került, jelenleg nincs esélyünk a következő BIDF megrendezésére.

A megítélt állami támogatás (Nemzeti Filmintézet), amely mindenkori indoklás nélkül mindig is méltatlanul és megalázóan alacsony volt, az idei évben minimál-költségvetésünk mindössze 15%-a. Évek tapasztalatából tudjuk, hogy kb. milyen forrásokból tudjuk kiegészíteni az állami támogatást, de ismerve a lehetőségeket, tudjuk, hogy a társadalom segítsége nélkül lehetetlen megrendezni azt a BIDF-et, amelynek színvonala az évek folyamán csak nőtt.

Szeretnénk kimondani, hogy nem adjuk fel. Nem lehet, hogy ne legyen BIDF. Szeretitek Ti, szeretjük mi.

Nap mint nap most is azon dolgozunk, hogy a 2024 január végén kezdődő 10. jubileumi BIDF még az eddigieknél is jobban szolgálja közönségét, mert míg hétről-hétre kisebb a tér, szűkül a nyilvánosság, a szabad ábrázolás lehetősége, az égetően fontos, érzékeny témák, azaz a valóság művészi ábrázolása nem tűnhet el.

Kérjük, hogy Ti, akik Nézőként, Barátként, Civil Nagykövetként, Nemzetközi Zsűritagként, Moderátorként, Támogatóként, Szakértőként, és folytathatnánk, eddig is segítettétek a munkánkat, álljatok mellénk, ahogy tudtok!

Amennyiben adományoddal támogatnád a BIDF-et, a következők lehetőségek közül választhatsz:

  1. Ha a fesztivál jövőjébe fektetnél havi rendszerességgel, kérjük így segíts: TÁMOGATÁS
  2. Ha a 2024-es fesztivál megvalósulásához egy összeggel járulnál hozzá, így segíthetsz: TÁMOGATÁS

 

Köszönjük!

A BIDF csapata nevében Sós Ági alapító-igazgató

 


 

Köszönjük mindenkinek, újságnak és civilnek, kik az adományozásban szócsöveink vagytok:

A lista folyamatosan bővül.

X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top