BIDF Net

Bidf Net

Movie Thumbnail

Újdonságok

Egyáltalán nem hős

Egyáltalán nem hős

Mishkának ezer arca van: piti bűnöző és ígéretes síző, aki a legnagyobb teljességgel élvezi az életet. Szabadidejében biliárdozni, úszni és pecázni jár, a nagymamájával közös háztartást teljesen egyedül vezeti. Teszi mindezt úgy, hogy végtagok nélkül született és nagyon nehéz körülmények között él. Anyja börtönben. Vajon képes-e Mishka az összes, rá nehezedő elvárásnak megfelelni? Matekérettségi, pénzkereset, barátnő és élete utolsó lehetősége arra, hogy a paralimpiai csapatba bekerüljön. A nyomás hatalmas.

Movie Thumbnail

Újdonságok

Bírákkal az utcán

Bírákkal az utcán

A lengyel Jog és Igazságosság pártja 2015 óta folyamatosan építi le a jogállam rendszerét és a három hatalmi ág szétválasztását. A lengyel bíróknak az elbocsátás, sőt a letartóztatás veszélyével kell szembenézniük, ha kiállnak az Alkotmány sárba tiprásával szemben. Az ellenállási mozgalom arcává Igor Tuleya bíró vált. A kormány egyes számú közellenségnek, a tiltakozó állampolgárok pedig a bírói ellenállás fő figurájának tekintik őt. Miközben kíméletlen képet kapunk arról, milyen mértékben bontották le a jogállamot, azt is látjuk, hogyan teszi tönkre Tuleya életét a politikai nyomás, és milyen következményekkel kell szembenéznie rendíthetetlenségéért. Fekete humora alkalmanként némi derűt csempész a megdöbbentő és sürgető témába, anélkül, hogy elvenné az EU tagállamban kibomló alkotmányos horrortörténet komolyságát. 2020-ban a lengyel történelem legnagyobb utcai tiltakozásai törnek ki. A bírók a hétköznapi emberekkel kéz a kézben vonulnak utcára a jogállam védelmében.

Movie Thumbnail

Újdonságok

Isteni kéz

Isteni kéz

Csángálót, a világhírű erdélyi brácsást kenyérkereső keze egyik napról a másikra cserbenhagyja. Az idős mester keze visszafordíthatatlanul remegni kezd. Az a zenész, aki kezéből kiejti a vonót, nem lehet többé a híres Szászcsávási banda tagja. Dumnezeu, a bandavezér prímás kizárja őt a zenekarból, melyben egész életében játszott. Bár elképzelhető, hogy Csángáló Parkinson betegsége gyógyítható, abban az archaikus világban, melyben ő él, s amely csak isten segítségét fogadja el, egy agyműtét teljesen elképzelhetetlen. A mester egyetlen reménye, hogy Bálint, a hozzá hasonló tehetségű unokája, továbbviszi a világon is egyedülálló zenei hagyatékot. Amikor már szinte minden veszni látszik, már csak a csoda, az Isteni kéz segíthet...

Back to top