BIDF Net

Bidf Net

Movie Thumbnail

Újdonságok

Olvadó lelkek

Olvadó lelkek

Mindenütt jó, de legjobb otthon - általában... A szibériai, sarkvidéki Norliszkban szinte lehetetlen élni. Kilenc hónapon át tombol a tél, a hőmérséklet pedig gyakran -60 °C. Amióta a város az egykori szovjet gulág hamvaiból feltámadt, a helyi élet középpontjában a világ elsőszámú, rézt és nikkelt gyártó vállalata, a Norilsk Nickel áll. Több mint 180 000 lakos próbálja meg elviselni a körülményeket e külvilágtól elzárt, távoli településen. Miközben átlagosnak igazán nem nevezhető hétköznapjaikat nézzük a vásznon, a film költői képet tár elénk egy szélsőséges városról, amelynek minden lakója valamiféle kiút után kutat.

Movie Thumbnail

Újdonságok

A fehér mama

A fehér mama

Óda az anyasághoz... Аlina Makarova hat gyerekes édesanya. Első férje etióp volt, így összes vér szerinti gyermeke félvér. Alina újra házasodott, és új férjével, Szergejjel, szeretnének örökbe fogadni egy kisfiút, Danya-t, aki születése óta nem kellett még senkinek, és sohasem élt még igazi családban. Danya súlyos egészségügyi gondokkal küszködik, és mentálisan is labilis. Ráadásul fehér is. Alina idősebb gyermekei tisztában vannak vele, milyen nehézségekkel járhat az új testvér befogadása. Édesanyjuk viszont meggyőzi őket, hogy ez a helyes dolog, így aláírják az örökbefogadási iratokat. Danya végül megérkezik a Makarov családhoz – és pokollá teszi az életüket. Alina csodálatra méltó türelemről és pedagógiai adottságokról tesz tanúbizonyságot. Saját gyermekei pedig lassan a szövetségeseivé válnak újdonsült fia felnevelésében.

Movie Thumbnail

Újdonságok

Egyre közelebb

Egyre közelebb

Amikor Ann súlyos stroke-ot kap, lánya, Karen hazatér, hogy ápolja. Ám nem Karen az egyetlen, aki édesanyja segítségére siet: a tékozló apa és férj, aki már évek óta külön él Ann-tôl, a megnyerô, de kifürkészhetetlen Ian, szintén elôkerül. A váratlan családi összejövetel okán, s kamerája segítségével Karen megragadja a tán utolsó lehetôséget, még mielôtt túl késô lenne, hogy feltárja a családi titkot, és következményeit, amelyet apja hiába próbált eltitkolni mindannyijuk elôl. Karen, a minden lében kanál terapeuta és kém szerepében ôszintén, meghitten és nem várt humorral mutatja be családja túlélésének különleges történetét.

Back to top