Film

School of Hope

A Remény Iskolája - 78'

Szinopszis

A marokkói sivatag végtelenjében, ahol se közel, se távol egy teremtett lélek, egy agyagkunyhó árválkodik. Meglepő módon az épület mégsem elhagyatott. Minden nap megtelik élettel, ugyanis a kietlen környék egyetlen iskolája működik benne. Se víz, se villany, persze WC sem – arra ott a sivatag.
Az iskola tizenegy kis tanulója egy kihalóban lévő nomád törzs családjainak tagja, egy olyan vidéken, ahova egykor az eső hozott életet, mostanra azonban egyre nagyobb teret hódít a szárazság, és egyre kevesebb az életet adó víz.
A 13 éves Miloud tíz kilométert gyalogol reggelente az iskoláig – ha apja épp hajlandó őt nélkülözni az állatok ellátásában. Fatima 12 éves, reggelente anyukája kíséri el a többórás útra, miután sikerült meggyőzni a rokonságot, hogy egy lány számára is fontos az írni-olvasni tudás. A 10 éves Mohamed abban a kivételes helyzetben van, hogy egy roncs biciklin kerekezhet az iskolába.
A gyermekek és fiatal, áldozatkész tanáruk közösen próbálnak harcolni az embert próbáló körülmények között a túlélésért.

A film nagykövete

L. Ritók Nóra

Díjak

They are marked in Festival history-part

Rendező bio

Rendező:

Mohamed El Aboudi

Mohamed El Aboudi 1961-ben született Marokkóban. Ausztráliában a Bond Egyetem film- és televízíószakán szerzett diplomát, jelenleg Finnországban él. 2006-ban az YLE finn tévétársaság a multikulturális szolgáltatásainak 10. évfordulója alkalmából a legjobb és legtapasztaltabb dokumentumfilm-rendező díjjal tüntette ki. Egész estés dokumentumfilmje, a Dance of Outlaws a számtalan díjat nyert, köztük a Premio Zonta Club Locarno és a koszovói DokuFest Human Rights díját.

Director
Back to top