Film

Jacinta

Jacinta, a szeretet - függő - 105'

Szinopszis

A 26 éves Jacinta ugyanabban a börtönben tölti büntetését, mint édesanyja, Rosemary. Ide a bűncselekményeket külön-külön elkövetve, ám mindketten kábítószerrel való visszaélés miatt kerültek.
Jacinta számára édesanyja a legnagyobb példakép. Imádja Rosemary-t, annak ellenére is, hogy őt és két bátyját kisgyerekként ő maga vezette be a keménydrogok, azzal kézen fogva pedig a bűnözés világába. Rosemary és gyermekei visszatérő vendégei a büntetés-végrehajtásnak.
A mostani fogva tartását letöltve Jacinta azonban nemcsak tiszta szeretne maradni, hanem újra részese lenni 10 éves kislánya, Caylynn életének, aki ugyanazzal a rajongással veszi körül édesanyját, mint Jacinta Rosemary-t. De lehet-e erősebb a gyermekkori traumánál és a drogoknál a szeretet?

A film nagykövete

Szemelyácz János

Díjak

Tribeca Film Festival Best New Documentary Director (2020), Hot Springs Documentary Festival Best U.S. Feature and Special Mention Critic's Choice (2021), Mountainfilm Best Feature (2021), Doqumenta Best International Feature (2021)

Rendező bio

Rendező:

Jessica Earnshaw

Jessica Earnshaw brooklyni dokumentumfilmes és fotós. Munkáiban elsősorban a bűnügyi igazságszolgáltatás, a családi kapcsolatok és a nők helyzete állnak a középpontban. Fotóit megjelentette többek között a National Geographic, a börtönökben fennálló helyzetet bemutató The Marhall Project, a Mother Jones Magazine, a The New York Times, a The Wall Street Journal és az NPR. Első egész estés filmjével, a Jacintával 2020 tavaszán megnyerte a legjobb elsőfilmes dokumentumfilm-rendezőnek járó Albert Maysles-díjat a Tribeca Filmfesztiválon.

Director
Back to top