Film

DIDA

Dida és mi, a család - 78'

Szinopszis

Dida és édesanyja, a nagymama együtt nevelték fel Nikolát, Dida kisfiát Belgrád egy soksávos autóútjára néző panellakásában. Az asszonyok keze közül kirepülve Nikola már hosszú évekkel ezelőtt az óramű pontosságáról ismert Svájcban kezdett új életet. Balkáni vére azonban rendszeresen hazahúzza Szerbiába.
Látjuk őt a család többi tagjával a nagyapja sírján a világ legtermészetesebb módján pálinkázni, a nagymamát, a nyugdíjaskorú Didát állandóan megrendszabályozni, és saját temetésére a legszebb ruháival készülni. És látjuk Didát is - akinek legnagyobb ellenségei a számok, és legjobb barátai a környékbeli kóbor kutyák, kedvenc időtöltése pedig az újságkivágások füzetekbe rendezgetése - egyszer csak egyedül maradni.
De hogyan fog a bűbájos és jószívű Dida Nikola mindennapos segítsége nélkül, életében először egyedül is boldogulni?

A film nagykövete

Ráskó Eszter

Díjak

Young Onion Award ( Makedox); Special Mention ( Beldocs)

Rendező bio

Rendező:

Nikola Ilić & Corina Schwingruber Ilić

1977-ben született Belgrádban. Nikola Ilić Szerbiában és Svájcban élő rendező és operatőr. 2010-ben végzett a Hochschule Luzern videószakán. A 2013-ban készült Kod Ćoška és a 2015-ös Just Another Day in Egypt társrendezője. Legutóbbi rövidfilmjét, a 2016-os Rakijadát az egész világon bemutatták, és számos díjat nyert. Ő volt az operatőre Corina Schwingruber Ilić 2018-as filmjének, a jó fogadtatást kapott All inclusive-nak.

Director
Back to top