Film

Fly so Far

Menj tovább! - 89'

Szinopszis

El Salvador a világ egyik legveszélyesebb országa, ahol szegénynek és nőnek lenni kegyetlen büntetése az életnek. El Salvadorban van ugyanis a világ legszigorúbb abortusztörvénye: a terhességmegszakítás semmilyen esetben sem megengedett.
Az állam többéves börtönbüntetéssel fenyegeti az illegális abortusznál segédkező egészségügyi dolgozókat, így ők minden egyes spontán vetéléshez vagy halva születéshez rendőrt hívnak.
Így történt Teodora Vásquezzel is, aki újszülött gyermeke elvesztése után nem segítő közegben, hanem egy rendőrőrsön találta magát, majd harminc év börtönbüntetésre ítélik.
Teodora azonban még a legrosszabb körülmények, az őt körülvevő megbélyegzés és a pszichés nyomás ellenére is képes volt talpra állni, sorstársait megtalálni, és velük közösen szerveződni.

A film nagykövete

Antoni Rita

Rendező bio

Rendező:

CELINA ESCHER

Celina Escher svéd-salvadori filmkészítő. A kubai San Antonio de los Baños-ban tanult dokumentumfilm-készítést a Nemzetközi Film és Televíziós Iskolában (EICTV). 2016-ban Motriz című rövidfilmje bekerült az amszterdami IDFA diák szekciójába, 2017-ben pedig a Poitiers-i Filmfesztiválon is vetítették. Verde Olivo című filmjét bemutatták a Créteil Női Filmfesztiválon, valamint San Franciscó-i, angol és német fesztiválokon is. Celina Luz para Ellas című rövidfilmjét 2018-ban bemutatták a havannai filmfesztiválon (Festival Internacional del Nuevo Cine Latino-Americano) és a vancouveri latin-amerikai filmfesztiválon. 2019 márciusban Celinát beválasztották a Talent Campus of Guadalajara mexikói nemzetközi filmfesztivál ötven új latin-amerikai filmese közé. A Fly So Far Celina első egész estés dokumentumfilmje.

Director
Back to top