Barion Pixel

Film

Magas mérce

Raise the Bar - 71'

Szinopszis

2015-ben egy nem éppen hétköznapi izlandi edzõ, Brynjar Karl Sigurdsson úgy dönt, hogy kosárlabda csapatot alapít, és a legkisebbeket nem a megszokott módon, hanem saját, sokak által vitatott módszerével tanítja kosárlabdázni. A nyolcéves kislányokat nemcsak a sport szeretetével, fegyelemmel, technikai tudással és csapatszellemmel oltja be, hanem pszichésen is felkészíti õket a versenyhelyzetekre. Vezetése alatt a csapat nagyon hamar a korosztálya legjobbja lesz, idõsebb lánycsapatokkal egy ligában szerepelnek. Sigurdsson a kislányokból igazi sportolókat nevel, akik nemcsak a pályán, hanem a valós életben is helytállnak, kiállnak saját magukért.
Az edzõ azonban még ennél is magasabbra szeretné emelni a lécet. Az egyetlen lehetõség a fejlõdésre, hogy a lányok csak fiúkból álló csapatokkal is összemérjék tudásukat. A külföldön természetes fiú-lány meccseket azonban a nõi egyenjogúságról híres szigetország kosárlabda szövetsége érdemi párbeszéd nélkül letiltja.

A film nagykövete

Baranyay Zsófia

Rendezők

Rendező:

Gudjon Ragnarsson

Gudjon Ragnarsson 2005-ben kezdett dolgozni az izlandi filmiparban mint runner, rendezõasszisztens, világosító és díszletépítõ. 2017 óta rendezõi, színészi, forgatókönyvírói és produceri feladatokat is vállal. Instinct címû debütáló rövidfilmjét 2019-ben mutatták be, a Raise the Bar pedig az elsõ egész estés dokumentumfilmje. Gudjon a New Yorki Filmakadémián végzett színészként, jelenleg több új projekten dolgozik.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top