Film

Ascension

Erőltetett menet - 96'

Szinopszis

Vannak gyárak, amelyekben csak ülő, vagy csak álló munkát lehet végezni, van, ahol nem kötelező az egyenruha és vannak olyanok is, ahol 175 cm-nél magasabb tetovált embereket nem foglalkoztatnak. A gépsorokon szőnyegek, kozmetikumok, távcsövek, mobiltelefonok és műfenyők mellett gumibabák is készülnek. A dolgozók minden mozdulatát kamerák és elöljáróik árgus szemei figyelik.
A főnökök “Super Boss” tréningeken sajátítják el a meggazdagodáshoz szükséges magatartást, de igény szerint az európai etikettet oktató és a jó megjelenést garantáló tanfolyamokra is befizethetnek. A leggazdagabbak számára angolul beszélő komornyikokat és testőröket képeznek. A kínai gazdasági felemelkedés nem ismer határokat.

A film nagykövete

Salát Gergely

Díjak

Best Documentary Feature - Tribeca Film Festival

Rendező bio

Rendező:

Jessica Kingdon

Jessica Kingdon New Yorkban élő kínai-amerikai rendező és producer. A Filmmaker Magazine a „25 új független filmes személyiség” egyikének nevezte meg, és beválogatták a 2020 DOC NYC „40 Under 40” listájába is. Díjnyertes rövidfilmje, a Commodity City (2017.) a világ legnagyobb nagybani piacáról szól, amely Kína keleti részén, Yiwuban működik. A filmet beválogatták a Cinema Eye Honor döntőjébe, és több mint ötven dokumentumfilm-fesztiválon mutatták be, köztük a Rotterdami, a True/False és a Sheffield Filmfesztiválon is. Társrendezőként dolgozott a Rooftop Films támogatásával 2020-ban készült It’s Coming-on, amely jelenleg is több fesztiválon vesz részt, illetve a 2019-es Routine Islanden, amely bekerült az Eyeslicer második évadába. Jessica produceri munkái közé tartozik Tania Cyprianótól a BORN TO BE (NYFF 2019.), Ian Belltől a 808: HOW WE RESPOND (Sheffield 2019.), Nathan Truesdell-től a THE WATER SLIDE (True/False 2018.) és Johnny Ma-tól az OLD STONE (Berlinale 2016.). A Brooklyn Filmmakers Collective tagja.

Director
Back to top