Barion Pixel

Film

Otthon a romokon

Otthon a romokon - 86'

Szinopszis

Hogyan hatnak a háború hosszú távú következményei egy már amúgy is súlyos problémákkal küzdõ, függõségektõl vergõdõ társadalomban a legkiszolgáltatottabbakra, a gyerekekre? Kelet-Ukrajna háború sújtotta és elszegényedett szegletében létezik egy biztonságos menedékhely a családjukból ideiglenesen kiemelt gyermekek számára. Három itt élõ kisgyerek a sorsa alakulását meghatározó döntésre vár: hazamehetnek-e, vagy új családba kell költözniük? Mindeközben egy csapat elkötelezett szociális munkás az öröm és a megnyugvás apró pillanatait teremti meg nekik, már-már elveszni látszó gyermekkorukban olyan gyermekeknek nyújtanak bizalmat, törõdést és támogatást, akik kétségbeesetten vágynak a „többre”.

Díjak

Sundance - World Cinema Documentary: Best Directing / Götenborg - Best Nordic Documentary / Thessaloniki - The Golden Alexander and FIPRESCI Awards / One World - Best International Doc Award / CPH:DOX - Politiken:Dox Award / ZagrebDox - Movies That Matter Jury Award

Rendezők

Rendező:

Simon Lereng Wilmont

Simon Dániában, Koppenhágában született. 2009-ben diplomázott dokumentumfilm-rendezõként a dán Nemzeti Filmiskolában. Elsõ egész estés dokumentumfilmjét, az Ugatás a távolból-t (The Distant Barking of Dogs, 2017.) az IDFA-n mutatták be, és elnyerte a legjobb elsõfilmes díját. Azóta világszerte több mint 35 díjat nyert, köztük a San Francisco-i SFFILM Fesztivál McBaine legjobb egész estés dokumentumfilmnek járó, jelölték az Európai Filmdíjra (EFA 2018), Emmy-díjra (2020.) és Oscar-díjra (2019.). A film Peabody-díjat is nyert (2020.).<br>Rendezõként filmjei közé tartozik még a Dormitory Master (Kollégiumigazgató 2009), az Above Ground, Beneath the Sky (Föld felett, ég alatt 2008.), a Chikara- The Sumo Wrestler’s Son (Chikara - A szumóbirkózó fia, 2013.) és a The Fencing Champion (Vívóbajnok, 2014.).

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top