Film

I Am Not Alone

Nem vagyok egyedül - 93'

Szinopszis

2018 húsvétján, Örményországban egy férfi fogta a hátizsákját, bejelentkezett élőben a facebookon és közölte: elindul gyalog, keresztül az egész országon, azzal a küldetéssel, hogy az embereket békés forradalomra szólítsa. A cél: megdönteni a korrupt, populista rezsimet, amely abszulút hatalmat élvez hősünk posztszovjet örmény nemzete felett. Innen indul a következő 40 nap csodával határos, igaz története, amelyben testközelből találkozunk az összes kulcsszereplővel, köztük a hatalmasságokkal is.

Díjak

EFA Best Documentary shortlist; IDA Best Writing Nominee; Audience Award at TIFF, AFI Fest, Doc NYC, Boulder IFF, Omaha FF; Jury Award Best Documentary at RiveRun IFF, Boulder IFF, Big Sky IFF, Oxford FF; Best of Fest Palm Springs IFF

Rendező bio

Rendező:

Garin Hovannisian

Garin Hovannisian aktív résztvevője volt az Örményország szabadságáért folytatott küzdelemnek, amiről írásban is beszámolt a The Atlantic-nak és a The New York Times-nak, valamint Family of Shadows című emlékiratában is kitért rá. Társszerzője / rendezője volt az 1915 (2015) című egész estés pszichológiai misztikus-filmnek, amely az örmény népirtás után 100 évvel játszódik, illetve a 2020-as Független Film Projekt (IFP) Lab Fellow sorozatának része. Idejének zömét Los Angelesben és Jerevánban (Örményország) tölti – mely utóbbiban megalapította a Creative Armenia elnevezésű művészeti alapítványt. Garin 2014-ben alapított Avalanche Entertainment produkciós cége gyártotta az I Am Not Alone és az 1915 című filmeket, valamint a cégben készül több mozi filmes és televíziós projekt is.

Director
Back to top