Film

Örök tavasz

Örök tavasz - 86'

Vetítési időpontok
17:45 | január 29. | Budapest | CC Mammut II.
Megnézem
19:45 | január 28. | Budapest | CC Mammut II.
Megnézem
15:30 | január 27. | Budapest | CC Mammut II.
Megnézem

Szinopszis

2002 március 5-én, este 8 után furcsa képsorokra lettek figyelmesek a kínai Csangcsun városának tévénézõi: az állami propagandát sulykoló csatornán hirtelen a betiltott és üldözött spirituális mozgalom, a Falun Kung emberi létre gyakorolt pozitív hatásairól kezdtek tudósítani. A meglepõ adás azonban rövid idõ múlva megszakadt. Villámgyorsan kiderült, hogy nem a kínai kommunista párt enyhült meg, hanem Falun Kong szimpatizánsok törtek be a tévéstúdióba, hogy így próbáljanak valós képet festeni magukról, vagyis hatalmas tömegeket vonzó mozgalmukról. Hajtóvadászat, és azóta is tartó véres megtorlás indult a bátor “tettesek” ellen. A hátborzongató történet egyes szereplõi már csak képregénykockákon, mások személyesen tanúskodnak az elnyomás elleni, illetve a vallási- és véleményszabadságért folytatott elkeseredett küzdelmük jelentõségérõl.

Díjak

Fischer Audience Award, Hellenic Parliament Human Values Award (Thessaloniki); Grand Jury Prize Award Special Mention, Activist Award Nominee, Student’s Choice Award Nominee (Movies That Matter), Hot Docs Audience Award, Rogers Audience Award For Best Canadian Documentary (Hot Docs), Audience Award (Dances With Films), Best Documentary Feature (Deadcenter), Documentary Jury Award (Lighthouse International), Documentary Audience Award (Lighthouse International), Jury Award Best International Documentary Feature (Mammoth Lakes), Audience Award Best International Documentary Feature (Mammoth Lakes)

Rendező bio

Rendező:

Jason Loftus

A Peabody-díjas és négyszeres Canadian Screen Award-jelölt filmes Jason munkássága kiterjed a dokumentumfilmekre, doku-sorozatokra, virtuális valóságra, narratív játékokra és animációra. Jason készítette a Confucius Was a Foodie címû, a kínai konyháról szóló doku-sorozatot, amelyet a 2021-es Taste Awards-on a legjobb televíziós ételsorozatnak járó díjra is neveztek. A sorozatot a világ több mint száz területén sugározták. Jason rendezõi debütálása egy egész estés dokumentumfilmben Eric Pedicellivel közösen az Ask No Questions címû film, amelyet a Slamdance versenyprogramjában mutattak be 2020-ban. A film a Film Threat a 2021-es év legjobb társadalmi szempontból releváns dokumentumfilmjének jelölte. Az Örök tavasz az Ask No Questions címû film folytatása, és Jason második egész estés dokumentumfilm-rendezése.

Director
Back to top