Barion Pixel

Film

Fortuna vendégei

Fortuna vendégei - 74'

Szinopszis

Anikó és Laci ötvenes éveikben járó, gyõri házaspár. Mielõtt 630 milliót nyertek a Skandináv Lottón, a napról napra, szegénységben éltek. Laci újságkihordással tartotta fenn a családot és gondoskodott Anikóról, aki akkor már 25 éve nem jött ki a lakásból pánikbetegsége miatt.
A lottónyeremény lehetõséget ad mindkettõjüknek, hogy végre kényelmes, örömteli életet élhessenek. De Anikónak és Lacinak nagyon más elképzelései vannak arról, hogy mi okozna nekik örömöt. Míg Laci vágya, hogy végre ne kelljen dolgoznia és együtt utazhassanak, Anikó önmagát szeretné megvalósítani, kávézót nyit, alapítványt szervez, viszi a pénzügyeket.
Az egymással szembenálló álmok és a pénzzel járó nehézségek felforgatják a házaspár életét. Vajon a pénz elhozza nekik a boldogságot?

Rendezők

Rendező:

Matyas Kalman

Kálmán Mátyás a budapesti Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetemen végzett médiatervezõként. Videóriporterként és videófõszerkesztõként dolgozott a legnagyobb magyar hírportáloknál, az Index.hu-nál és a 24.hu-nál. 2017-ben és 2022-ben az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vendégoktatója volt, ahol kreatív dokumentumfilmet és videóújságírást oktatott. Jelenleg saját produkciós cégét, a COLLOC Productions-t vezeti.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top