Barion Pixel

Film

Még egy ugrás

One More Jump - 83'

Szinopszis

Jehad és Abdallah, a két palesztin sportoló együtt nőtt fel a Gázai övezetben. 2005-ben megalapították a Gázai Parkour Csapatot (a parkour szabadtéri akrobatikus sport), hogy a fiatalabb generációknak valamiféle alternatívát nyújtsanak az állandó háború sújtotta területen. Abdallahnak sikerül elmenekülnie Gázából, s ma már Olaszországban él egy elhagyatott házban, ahol nagyon nehezen boldogul. Jehad még mindig a Gázai övezet fogságában van, beteges szüleit ápolja, és egyedül vezeti a csapatot.
A két barátot döntéseik szakították szét, évek óta nem beszéltek egymással: Jehad soha nem bocsátotta meg Abdallahnak, hogy magára hagyta. Abdallah úgy dönt, hogy részt vesz egy nemzetközi parkour bajnokságon, kétségbeesett kísérletet téve álmai megvalósításáért. Jehad pedig belátva, hogy semmilyen jövő nem vár rá az övezetben, vízumért folyamodik, hogy szabad emberként élhessen.

Rendezők

Rendező:

Emanuele Gerosa

Emanuele Gerosa 1975-ben született Roveretóban (Olaszország). 2001-ben végezte el a Bolognai Egyetem kortárs történelem szakát, majd ugyanebben az évben filmkészítőként kezdett el dolgozni. 2015-ben fejezte be Between Sisters című első egész estés dokumentumfilmjét. A filmet számos díjjal tüntették ki: Cinema AMoRe a 64. Trento Filmfesztiválon (2016, Olaszország), „Legjobb film” a 18. Ismailia Nemzetközi Filmfesztiválon (2016, Egyiptom), az Egyiptomi filmkritikusok szövetségének (EFCA) „Legjobb film”-ért járó díja (2016, Egyiptom), „Külön díj” a 61. Valladolid Nemzetközi Filmfesztiválon (2016, Spanyolország) és a Francia Szerzők Szövetségének külön díja „audiovizuális felfedezés” kategóriában a 2017-es Prix de la Scam fesztiválon (2017, Franciaország). Emanuele épp most fejezte be One More Jump című legújabb filmjét, amelyet a Festa del Cinema di Roma keretében mutattak be Olaszországban 2019-ben, valamint nemzetközileg a Svájcban rendezett 2020-as Visions du Réel Filmfesztiválon.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top