Barion Pixel

Film

Keleti front

Shidniy Front - 98'

Szinopszis

2022. február 24-én Jevhen barátaival együtt önként jelentkezik, hogy az ukrán fronton az elsősegélynyújtó csapathoz csatlakozzon. Életmentés és a sérültek kimenekítése a dolguk. Mielőtt elindulnak a frontra, családjukat egy idilli nyugat-ukrajnai faluba küldik, ahol később néhány napra mindannyian találkoznak, hogy megkereszteljék egyikük kilenc hónapos kisfiát. Az ünnepi asztaltól felállva azonban vissza kell menniük a frontra. Fiatal férfiak hat hónapon át tartó élményei, tele drámával, kétségbeeséssel, félelemmel, gyűlölettel, keserűséggel, szerelemmel és ami a legfontosabb, a győzelembe vetett hittel.

Díjak

DAfilms Award at Febiofest Bratislava 2023

Rendezők

Rendező:

Vitaly Mansky

Vitalij Manszki 1963-ban született Lvivben, Ukrajnában, a volt Szovjetunióban. 1989-ben végzett az Összoroszországi Állami Filmművészeti Intézetben (VGIK), és az egyik legjelentősebb kortárs orosz dokumentumfilmes és producer lett. Több mint 30 filmet rendezett, amelyeket a világ szinte minden jelentős fesztiválján bemutattak, és több mint 100 nemzetközi díjat nyert. Alapítója és elnöke volt a 2007 óta megrendezett Artdocfest Nemzetközi Kreatív Dokumentumfilm Fesztiválnak, amelynek tevékenységét 2022-ben az oroszországi cenzúra, valamint Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt megszüntették. Az orosz hatóságok üldözik, mert kiáll civil álláspontja mellett. 2020-ban megalapította az Artdocfest/Riga nemzetközi dokumentumfilm-fesztivált. Vitaly Mansky 2014-ben Oroszországból Lettországba emigrált.

Director
Rendező:

Yevhen Titarenko

Jevhen Titarenko 1988-ban született az ukrajnai Odesszában. A Mykolaychuk Vizuális Művészeti Intézetben szerzett diplomát 2009-ben film- és televíziós rendezői szakon. 2012-2014 között egy filmgyártó cég és filmiskola tulajdonosa a Krímben. Miután 2014-ben megkezdődött a Krím ideiglenes orosz megszállása, otthagyta vállalkozását, elhagyta a Krímet és dokumentumfilmesként a frontra ment. Miután evakuálták a donyecki repülőtérről, jelentkezett önkéntesnek a Hospitallers egészségügyi zászlóaljhoz. 2022. február 24. óta önkéntes a Hospitallers orvosi zászlóaljban.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top