Barion Pixel

Film

Metalurg Hotel

Hotel Metalurg - 73'

Szinopszis

1993-ban Oroszország által támogatott szeparatisták ellenőrzésük alá vonták a grúziai autonóm köztársaságot, Abháziát. Több, mint 250.000 ember menekült el otthonából az etnikai tisztogatás elől. Grúzia területén olyan elhagyatott hotelekben találtak menedéket, mint a Metalurg. 30 évvel később a szálloda még mindig lakott: egyedülálló nőkből és gyermekeikből álló öt család osztozik a komfort nélküli szobákon. Csak esküvői fotózásra érkező ifjú párok zavarják meg a szellem-hotel belső világát. Amikor az egykor pompás, mára lepusztuló hotelt megvásárolja egy befektető, a családoknak mennie kell. Bár a grúz kormány jóvoltából végre méltó körülmények közé, saját lakásokba költözhetnek, ők még mindig egykori otthonukba vágynak, Abháziába.

Rendezők

Rendező:

George Varsimashvili

Grúziában diplomázott, majd a Paris 8 University filmes alap- és mesterképzését és az ESRA Paris filmiskolát végezte el. 2012-ben forgatta le a Particulier a Particulier című diplomafilmjét. Habár csak vizsgafilm volt, mégis Franciaországban, Oroszországban és Grúziában is vetítették a mozik. 2019-ben Tarr Béla meghívására Svájcban rendezett egy rövidfilmet, amelyet még abban az évben bemutattak a locarnói filmfesztiválon. George Varsimashvili 2020-ban a Dedolight világítástechnikai berendezéseket gyártó cég művésze lett. 2022-ben jelentette meg első egész estés dokumentumfilmjét A Stage (Színfalak) címmel. A Hotel Metalurg című második dokumentumfilmjét a Sheffield DocFest nemzetközi versenyprogramjában mutatták be.

Director
Rendező:

Jeanne Nouchi

After graduating film faculty at Paris 10 University in Jeanne made her first short film in 2009. Since then, she made several feature documentaries for television. Her feature documentaries CIRCASSIENS, EN ATTENDANT LA NUIT and A L’EST DE NOS MEMOIRES all had festival careers both in France and internationally.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top