Film

The Art of Movement

A mozdulat művészete - 59'

Szinopszis

Egy érzéki és mélyreható film három, idős budapesti táncművészről. Irén, Éva és Ágnes egykor a korai magyar modern tánc mozgalom részesei voltak. A film készítésekor már mindannyian 90 és 100 év között jártak.
A táncművész diák és beszélgető partner szerepében Boglárka visszafejti, hogy a szereplők hogyan alakították életüket és mozgással való kapcsolatukat az elmúlt évszázad főbb társadalompolitikai változásainak átvészelése érdekében.
A film egy személyes és testi találkozásra invitál minket három nagyon különböző személyiséggel, és az ő múlthoz és jelenhez való kapcsolatukkal. Irén, Éva és Ágnes saját otthonaikban, illetve a színpadra visszatérve tárják elénk elképesztően gazdag élményeiket, melyeket testükben őriznek.

Rendező bio

Rendező:

Boglárka Börcsök & Andreas Bolm

Börcsök Boglárka (1987, Magyarország) berlini és budapesti székhelyű alkotó és előadóművész, aki alkotásaiban a tánc, koreográfia, videó és hang találkozási pontjain mozog. Munkáiban rejtett történetek, elfelejtett művészek, láthatatlan hatalmi narratívák elevenednek meg koreográfiai módszerek által. Előadóművészként számos nemzetközi művész alkotásaiban szerepelt világszerte. Színházakban, galériákban, csak úgy, mint múzeumokban látható volt többek között Kate McIntosh, Ligia Lewis, Tino Seghal, Boris Charmatz és Joachim Koester alkotásaiban. Az elmúlt évek során Börcsök szoros együttműködésben dolgozott Salamon Eszter magyar koreográfussal Salamon MONUMENT sorozatában, ami bemutatásra került többek között a parizsi Centre Pompidouban, a brüsszeli Kaaitheater-ben, az esseni PACT Zollverein-ban, a berlini Akademie der Künste-n, a bécsi ImPulsTanz Festival-on, és a portói Serralves múzeumban. Jelenleg a német filmrendezövel, Andreas Bolmmal dolgozik együtt számos filmen és előadáson.

Director
Back to top