Barion Pixel

Film

Csapda a neten [oktatói verzió]

Caught in the Net - 63'

Szinopszis

Filmrendezői kezdeményezésre három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé. A kísérlet jó ízlés határain messze túlmutató eredménye „erős gyomrot” kíván, amely után sokakban ismét meginoghat az emberi nem felsőbbrendűségébe vetett hit.

Rendezők

Rendező:

Vít Klusák

Vít Klusák cseh filmrendező. Filip Remundával együtt alapították a Hypermarket Film nevet viselő filmstúdiót, amelyet 2003 óta közösen is vezetnek, és ahol elsősorban kreatív dokumentumfilmeket gyártanak. Legutóbbi projektjei: dokumentumfilm sorozat a Cseh Televíziónak – Czech Journal, számtalan epizód a TV Prima legendás Yes, boss! című műsorából, a Matrix AB (2015) című dokumentumfilm, valamint egy egész estés portréfilm egy finom lelkű neonáciról – The White World According to Daliborek (2017). A prágai Filmakadémia (FAMU) Dokumentumfilm Tanszékén diplomázott (professzor Karel Vachek és Helena Třeštíková évfolyamában). Filip Remundával közösen vették fel a Czech Dream (2004) című dokumentumfilm vígjátékot. A filmet számos fesztiválon díjazták otthon és külföldön egyaránt, és világszerte vetítették, összesen 24 TV csatornán. A Czecz Peace (2010) premierjére a Michael Moore Fesztiválon került sor Traverse City-ben. A rendezés mellett operatőrként és vágóként is dolgozik.

Director
Rendező:

Barbora Chalupová

Barbora Chalupová a fiatal új generáció egyik cseh filmrendezője. Filmográfiája a TRANSITION (2014) című diákfilmjével vette kezdetét. Az ezután követkető filmje, az ARMS READY (2016) a lőfegyver tartási engedélyhez jelentkezők számának a Cseh Köztársaságban történő jelentős megemelkedésével foglalkozott. A filmet Pavel Koutecký-díjra jelölték, valamint megtekinthető volt a One World Fesztivál, illetve a Ji.hlava Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (IDFF) versenyszekciójában. Következő munkája, az EQUALITY THEORY (2017) című film keretei között a rendező a nemi egyenlőség jelenlegi álláspontját vizsgálta meg Csehországban. A cseh lapos föld mozgalomról készített ON THE EDGE (2018) című kísérleti filmjét legjobb diákfilm díjra jelölték a Magnesia Award égisze alatt. Barbora a tavalyi év során mutatta be REAL (E)STATE (2019) című szerzői dokumentumfilmjét, amely a jelenlegi lakásválságra reflektál. Napjainkban Barbora A NEW OATH című műve utolsó simításain dolgozik, mely film az azonos nemű párok házasságának legalizálására fókuszál.

Director
X

Segítsd a BIDF-et!

A TE adományod is számít

Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás
Back to top